Loading...
3 results
Search Results
Now showing 1 - 3 of 3
- Exploratory insights into consumption and commercialization of biological products during Covid-19 pandemicPublication . Pires, A. R.; Costa, Cristina Amaro; Moura, Ana Pinto de; Guiné, Raquel P. F.A questionnaire survey was designed to investigate the consumption habits and commercialization of organic products in Portugal, under COVID-19 restrictions. Results showed that most participants are familiar with organic farming and have consumed organic foods, mostly fruits and vegetables, and less meat or dairy products. Reasons to consume organic products include environmental concern, helping local producers and eliminating harmful substances such as pesticides from diet. Although the majority have consumed organic foods, there is still a small percentage of consumers who do not, and for those it is because of the high prices of organic compared to conventional food.
- Segurança alimentar e nutricional em tempos de covid-19: impactos na África, América Latina e PortugalPublication . Buanango Maitu Abibo; Pacheco, Lilian Fernanda Galesi; Garcia Ramirez, Yudi Paulina; Costa, Cristina Amaro; Santos, Jaqueline Sgarbi; Moura, Ana Pinto de; Vieira, Carla MariaCrises econômicas e sanitárias têm grandes repercussões no acesso aos alimentos e saúde da população. Neste contexto, políticas de austeridade podem apresentar efeitos devastadores em mecanismos de garantia de direitos sociais. O objetivo deste ensaio é refletir sobre o impacto de diversos tipos de crises no Direito Humano à Alimentação e Nutrição Adequada (DHANA) e na Segurança Alimentar e Nutricional (SAN) de populações em vulnerabilidade, bem como a identificação das políticas públicas, programas e ações desenvolvidas tomando como referência o alívio dos danos causados pela pandemia da COVID-19. A partir de coleta da informação realizada de forma não sistemática em sites governamentais e bases de dados científicas, documentos foram lidos na íntegra, categorizados e analisados criticamente. Três contextos distintos, África, América Latina e Portugal, são apresentados pelos autores que atuam nessas realidades, com a intencionalidade de contribuir para mitigar os problemas alimentares que se agravam e são derivados da situação pandêmica.
- Exploratory insights into consumption and commercialization of biological products during Covid-19 pandemicPublication . Pires, Ana Rita; Costa, Cristina Amaro; Moura, Ana Pinto de; Guiné, Raquel P. F.Communication presentation Pires, A. R., Costa, C.A., Moura, A. P., & Guiné, R. (2021, 15-30 novembro). Exploratory insights into consumption and commercialization of biological products during Covid-19 pandemic, 2nd International Electronic Conference on Foods - Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World, MDPI: Basel, Switzerland.