Name: | Description: | Size: | Format: | |
---|---|---|---|---|
5.09 MB | Adobe PDF |
Authors
Advisor(s)
Abstract(s)
This module covers the theoretical background of the new food technologies for food safety. It is a part of the the Blended Intensive Program (BIP): Food Innovation and the Consumer funded by Erasmus+ and developed within an international consortium, participated by: Universidade Aberta, UAb, Portugal (Coordinator Institution); Universitat Politècnica de València, UPV, Spain; Faculty of Sciences, University of Porto, Portugal, National and Kapodistrian University of Athens, UoA, Greece. The BIP Food Innovation and the Consumer is developed in the context of the e-learning mode under the UAb Lifelong Learning Unit Organization, and is a 3 ECTS program.
Description
Ana Pinto de Moura, docente do Departamento de Ciências e Tecnologia e proponente do Blended Intensive Program (BIP) Food Innovation and the Consumer, no âmbito das atividades de internacionalização, Eramus+ para mobilidade, desenvolvida pelo Gabinete de Comunicação e de Relações Internacionais (GCRI).
O BIP Food Innovation and the Consumer envolveu os seguintes parceiros de três países: Universidade Aberta (proponente), Faculdade de Ciências da Universidade do Porto (Portugal), Universitat Politècnica de València (Espanha) e National and Kapodistrian University of Athens (Grécia). O curso, dirigido a estudantes de mestrado e de doutoramento, lecionado em língua inglesa, compreendeu uma componente em regime de e-learning, em formato modular, disponibilizada através da PlataformAbERTA (duração: 4 semanas) e uma componente presencial (duração: 5 dias), realizada na Universitat Politècnica de València, Espanha, correspondendo o curso a 3 ECTS.
É co-editora dos materiais pedagógicos do curso inseridos na coleção Modules from the BIP Food Innovation and the Consumer, Moura, A.P., Cunha, L. M., & Garcia-Segovia, P. (Ed.), Universidade Aberta:
- Moura, A. P., & Cunha, L.M. (2025), Consumer determinants of acceptance of emerging food technologies
- Martínez-Monzó, J.; Garcia-Segovia, P.; Igual, M. (2025), New food technologies
- Valdramidis, V. (2025) New food technologies for food safety
- Garcia-Segovia, P.; Cunha, L.M. (2025), Ideation process for new food products
- Fonseca, S.C. (2025), New food packaging
Keywords
New food technologies Food safety
Citation
Valdramidis, V. (2025), New food technologies for food safety, in Modules from the Blended Intensive Program (BIP): Food Innovation and the consumer, Moura, A.P., Cunha, L. M., & Garcia-Segovia, P.(Ed.), Universidade Aberta.