Browsing by Issue Date, starting with "2021-06-29"
Now showing 1 - 4 of 4
Results Per Page
Sort Options
- Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémicoPublication . Queiroz, Pedro; Moura, Ana Pinto deOrador: Pedro Queiroz, Diretor-geral da Federação das Indústrias Portuguesas Agro-Alimentares (FIPA) Ano: 2021 Âmbito: Comunicação apresentada no âmbito do Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémico, da unidade curricular 22075-Metodologia de Investigação, do Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar, no ano letivo 2020/21, recorrendo-se à ferramentas de comunicação síncrona Colibri Pretendeu-se neste Webinar debater os desafios que a alimentação e o sistema alimentar agora enfrentam, muito particularmente no contexto da agricultura, saúde e indústria agroalimentar, promovendo-se uma visão informada e crítica sobre estas matérias. Moderador: Ana Pinto de Moura Organização: Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar Apoios: Cátedra CIPSH de Estudos Globais, Doutoramento em Estudos Globais, Doutoramento em Sustentabilidade Social e Desenvolvimento, Mestrado em Bioestatística e Biometria, Mestrado em Cidadania Ambiental e Participação.
- Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémicoPublication . Ramasamy, Selvaraju; Moura, Ana Pinto deOrador/Speaker: Selvaraju Ramasamy, Head of the FAO Research and Extension Unit, FAO Ano/Year: 2021 Contexto/Context: Comunicação apresentada no âmbito do Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémico, da unidade curricular 22075-Metodologia de Investigação, do Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar, no ano letivo 2020/21, recorrendo-se à ferramentas de comunicação síncrona Colibri. Pretendeu neste Webinar debater os desafios que a alimentação e o sistema alimentar agora enfrentam, muito particularmente no contexto da agricultura, saúde e indústria agroalimentar, promovendo-se uma visão informada e crítica sobre estas matérias. Communication presented in the scope of the Webinar: New food challenges in a pandemic context, from the curricular unit 22075-Research Methodology, Msc in Food Consumption Sciences, in the academic year 2020/21, using the Colibri synchronous communication tools. The goals for this Webinar were to debate the challenges that food and food systems faced, particularly in agriculture, health and food industry, promoting an informed and critical vision on the subjects. Moderador/Moderator: Ana Pinto de Moura Organização/Organization: Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar/ MSc in Food Consumption Sciences Suporte/Support: Cátedra CIPSH de Estudos Globais, Doutoramento em Estudos Globais, Doutoramento em Sustentabilidade Social e Desenvolvimento, Mestrado em Bioestatística e Biometria, Mestrado em Cidadania Ambiental e Participação Chair CIPSH of Global Studies, PhD in Global Studies, PhD in Social Sustainability and Development, MSc in Biostatistics and Biometry, MSc in Environment Citizenship and Participation
- The role of regional systems of human rights in contemporary societies: psycho-politics, bio-politics and identity economics in the process of creation of eco-consciousnessPublication . Duarte, Rogério; Jacquinet, Marc; Câmara, CatarinaHuman Rights, as an ideal, immaterial and abstract, and as a living force, mobilising and driving social change, fuelling disciplinary and geographical border crossing and fostering horizon expansion, is object of contestation. Its dark side connects to white supremacy patriarchy domination that perpetuates the North-South divide, exclusion and inequality, within nations, between nations, and across the globe, following a fractal theory and a chaos theory pattern of alienation, denial and self-reinforcement. Its illuminating side connects to the power of the basis, of real life populations, of bio-politics, and to the reversion of oppressive psycho-politics through effective life experiences of superation, of transformation, of discovery and of bewilderment that lie at the core of co-creation of new social realities. It is critical to acknowledge this double faced reality of Human Rights, the two faces of the coin, the critical dialectic perspective that acknowledges the simultaneously active and mutually reinforcing polarity of the opposing forces of destruction, self-destruction, the destruction of the ecosystems and of the conditions that enable life on planet Earth, as opposed to the birth pains or the growth pains of breaking of the shell and the changing of the skin that comes with life, life as it is lived, by real life individuals, communities and populations, century after century.
- Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémicoPublication . Bento, Alexandra; Moura, Ana Pinto deOrador: Alexandra Bento, Bastonária da Ordem dos Nutricionistas Ano: 2021 Âmbito: Comunicação apresentada no âmbito do Webinar: Novos desafios da alimentação em contexto pandémico, da unidade curricular 22075-Metodologia de Investigação, do Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar, no ano letivo 2020/21, recorrendo-se à ferramentas de comunicação síncrona Colibri Pretendeu-se neste Webinar debater os desafios que a alimentação e o sistema alimentar agora enfrentam, muito particularmente no contexto da agricultura, saúde e indústria agroalimentar, promovendo-se uma visão informada e crítica sobre estas matérias. Moderador: Ana Pinto de Moura Organização: Mestrado em Ciências do Consumo Alimentar Apoios: Cátedra CIPSH de Estudos Globais, Doutoramento em Estudos Globais, Doutoramento em Sustentabilidade Social e Desenvolvimento, Mestrado em Bioestatística e Biometria, Mestrado em Cidadania Ambiental e Participação.